Blog

  • 16

    Jun, 2021

    Το σωστό πλύσιμο του αυτοκινήτου

    Το σωστό πλύσιμο του αυτοκινήτου. Το αγαπημένο σας μεταφορικό μέσο το αυτοκίνητο σας έχει λίγο ταλαιπωρηθεί και είναι ώρα για πλύσιμο. Πόσοι όμως από εμάς ξέρουν τους σωστούς κανόνες για το πλύσιμο του αυτοκίνητου ώστε να μην δημιουργηθούν φθορές και να κρατήσει το λαμπερό του χρώμα;

    Η σωστή σειρά


    Πλύσιμο αυτοκινήτου στο χέρι μέσα έξω στο κέντρο της Αθήνας! | Deals365.gr

    Ακολουθήστε την εξής σειρά στο καθάρισμα: ρόδες, μπογιά, εσωτερικό και τέλος τα τζάμια. Διαφορετικά, θα χάσετε πολύ περισσότερο χρόνο πλένοντας ξανά και ξανά τα ίδια σημεία. Ξεκινώντας από τις ρόδες, θα αποφύγετε να πεταχτούν λάσπες στη μπογιά.
    Η βρωμιά στις ρόδες πολλές φορές περιέχει σκόνη φρένων, που μπορεί να χαράξει τη μπογιά. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό κουβά για τις βαμμένες περιοχές και άλλο για τις ρόδες.
    Τρίψτε τις ρόδες με ειδικές βούρτσες, καθώς έχουν κατασκευαστεί για να φτάνουν σε όλα τα σημεία.

    Πετσέτες με μικροϊνες


    5 χρυσοί κανόνες αν πλένεις το αμάξι μόνος σου

    Να χρησιμοποιείτε πετσέτες με μικροΐνες και όχι σφουγγάρια, που είναι κατάλληλες για πλύσιμο και για στέγνωμα, χάρη στην ικανότητά τους να «ρουφούν» και να αποβάλλουν τη βρωμιά.
    Μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε καθόλου νερό στο πλύσιμο του αυτοκινήτου σας. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε κάποιο ειδικό, άνυδρο προϊόν πλυσίματος, εφαρμόζοντάς το με πετσέτα από μικροΐνες.

    Κέρωμα 


    Από 4€ για πλύσιμο-κέρωμα Αυτοκινήτου στο χέρι (μέσα-εξω) & καθαρισμό  καμπίνας με όζον στο υπερσύγχρονο πλυντήριο αυτοκινήτων Speed Car Wash στο  Χαϊδάρι

    Για το κέρωμα, κάντε ένα ελαφρύ ψέκασμα σε υγρή επιφάνεια και στεγνώστε με μια πετσέτα. Αυτή θα εξαφανίσει κάθε ίχνος σκόνης που θα έχει μείνει από το πλύσιμο.
    Ρίξτε αέρα σε στενά σημεία, όπως καθρέφτες, πίσω φώτα κ.τ.λ. προκειμένου να διώξετε οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας, το οποίο θα εμφανιστεί όταν θέσετε σε κίνηση το αυτοκίνητο.
    Τέλος, εκμεταλλευτείτε πλήρως τις ικανότητες της ηλεκτρικής σας σκούπας, ρουφώντας κάθε ίχνος σκόνης από κάθε γωνιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.