23
Aug, 2020
Ελληνικές γεύσεις
Ελληνικές γεύσεις. Η χώρα μας, είναι αρώματα και γεύσεις. Φρέσκα υλικά , παραδοσιακές συνταγές , λαχταριστά πιάτα, ελαιόλαδο, ντομάτα, φέτα, γιαούρτι. Γεύσεις που μόνο στην χώρα μας θα γευτείτε και θα απολαύσετε με το μοναδικό τρόπο που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας.
Από άκρη σε άκρη της χώρας θα βρείτε νόστιμες γεύσεις. Οι υπεύθυνοι των ελληνικών εστιατορίων μας προτείνουν τα φαγητά που προτιμούν στις διακοπές Έλληνες και ξένοι τουρίστες.
Από το πιο μικρό ταβερνάκι σε ακριτικό νησί μέχρι το μεγαλύτερο εστιατόριο στην Αθήνα θα βρείτε γεύσεις παραδοσιακές. Σε διάφορες παραλλαγές αλλά πάντα με ελληνικό μεράκι και παραδοσιακά υλικά.
Στρώνουμε τραπέζι και προτείνουμε ελληνικές γεύσεις.
Ταραμοσαλάτα: Φτιαγμένη από ταραμά, ελαιόλαδο και λεμόνι, η φρέσκια εκδοχή δεν έχει καμία σχέση με ό,τι πωλείται στα μάρκετ.
Κολοκυθοκεφτέδες: Κολοκύθι, κρεμμυδάκι, λαδάκι, αυγουλάκια και μυρωδικά σε όμορφες μπουκιές που τρώγονται καλύτερα όταν είναι ζεστές.
Τοματοκεφτέδες: Μοιάζουν με τους κολοκυθοκεφτέδες αλλά εδώ το βασικό υλικό είναι οι ντομάτες. Τοματοκεφτέδες με ντοματίνια Σαντορίνης είναι must επιλογή.
Φρέσκο ψάρι: Με την δεύτερη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη είναι κρίμα να είσαι στην Ελλάδα και να μην δοκιμάσεις ένα από τα φρέσκα ψάρια της.
Μουσακάς: Ε, δεν θα έλειπε από τη λίστα ένα πιάτο που τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να είναι τυποποιημένο.
Παστιτσάδα: Το περίφημο κερκυραϊκό πιάτο με το χοντρό μακαρόνι λατρεύεται από τους τουρίστες.
Κλέφτικο αρνάκι: Αργοψημένο με μυρωδικά και λαχανικά. το κλέφτικο είναι στη λίστα με τα καλύτερα πιάτα.
Χωριάτικη σαλάτα: Φέτα, ντομάτα, αγγουράκι και ξερή ρίγανη θα παραμένει πάντα η τοπ επιλογή.
Μπουγάτσα: Μια ζεστή και γλυκιά πίτα με τραγανό φύλλο και πλούσια κρέμα που δεν αντιστέκεται κανείς.
Λουκουμάδες: Μπορεί να μας διεκδικούν τους λουκουμάδες αλλά η αλήθεια είναι πως με την κανελίτσα και το φρέσκο μέλι θα θυμίζουν πάντα Ελλάδα.