02
Sep, 2021
Φυτικές ίνες: θωρακίζουν τον οργανισμό
Φυτικές ίνες: θωρακίζουν τον οργανισμό .Οι φυτικές ίνες είναι η αρχή για μια ιδανική μέρα και για την σωστή λειτουργία του οργανισμού σας. Βάζοντας φυτικές ίνες στην διατροφή σας θωρακίζεται τον οργανισμό σας απέναντι στον καρκίνο του παχέος εντέρου, του σακχάρου και των αιμορροΐδων.
Δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο αρκεί να ξέρετε που να τις αναζητήσετε και να επιλέξετε τα σωστά τρόφιμα. Ας δούμε τις βασικές τροφές που θα σας δώσουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών.
Λαχανικά - Όσπρια

Καλαμπόκι: Περίπου μισό φλιτζάνι καλαμποκιού, περιέχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών. Το ποπκόρν αποτελεί επίσης μια πολύ καλή επιλογή, καθώς συνδυάζει φυτικές ίνες (3,5 γραμμάρια σε τρία κύπελλα) αλλά και χαμηλές θερμίδες.
Λευκά φασόλια: Εκτός από πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και σίδηρο, τα λευκά φασόλια αποτελούν και μία από τις καλύτερες διατροφικές πηγές καλίου.
Μαύρα φασόλια: Περιέχουν 15 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι και περίπου 15 γραμμάρια πρωτεΐνης. Το μαύρο τους χρώμα σηματοδοτεί την υψηλή τους περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή.
Αβοκάντο: Το κρεμώδες αβοκάντο αποτελεί μεγάλη πηγή φυτικών ινών, με δύο κουταλιές του να περιέχουν περίπου 2 γραμμάρια ενώ ολόκληρο περιέχει περίπου 10 γραμμάρια φυτικών ινών.
Καστανό ρύζι: Εάν έχετε συνηθίσει να τρώτε μόνο λευκό, ενδεχομένως η υφή του καστανού ρυζιού να σας ξενίσει λίγο αλλά αξίζει την προσπάθεια, μιας και κάθε φλιτζάνι περιλαμβάνει 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών.
Φάκες: Εξαιρετικά πλούσιες σε φυτικές ίνες, με 15,6 γραμμάρια ανά φλιτζάνι.
Φρούτα και βρώμη

Αχλάδι: Το αχλάδι όταν καταναλώνεται με την φλούδα αποτελεί υψηλή πηγή φυτικών ινών.
Βρώμη: Η βρώμη περιέχει Β-γλυκάνη, έναν ιδιαίτερο τύπο φυτικών ινών που συμβάλλει δραστικά τόσο στην μείωση της χοληστερόλης όσο και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.