Blog

  • 09

    Apr, 2021

    Κολλαγόνο: Ειδική διατροφή για νεανικό δέρμα




    Κολλαγόνο: Ειδική διατροφή για νεανικό δέρμα. Το κολλαγόνο είναι μια ουσία του οργανισμού που με την πάροδο του χρόνου μειώνεται σταδιακά. Η παραγωγή κολλαγόνου μπορεί να επιτευχθεί και με ειδική διατροφή που θα αυξήσει την παραγωγή του. Χωρίς κολλαγόνο το δέρμα γερνάει και εμφανίζονται έντονες ρυτίδες.

    Ας δούμε όμως μια σειρά καθημερινών τροφών που αυξάνουν το κολλαγόνο και κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται λαμπερό και νεανικό.

    Σωστή διατροφή


    Σε γενικές γραμμές η παραγωγή κολλαγόνου αυξάνεται αν ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ωμέγα λιπαρά οξέα και μέταλλα.

    Σολομός


    Σολομός ο... θεραπευτικός | clickatlife

    Τα λιπαρά ψάρια με αρχηγό τον σολομό. Τα ωμεγα-3 λιπαρά βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου για αυτό καλό θα είναι 2 φορές την εβδομάδα να καταναλώνεται ψάρι όπως τόνο και σαρδέλα

    Πράσινα λαχανικά


    Να προτιμάτε τα πράσινα λαχανικά. Σπανάκι και λάχανο περιέχουν λουτεϊνη μια ουσία που βοηθά όταν τα καταναλώνετε ωμά στην παραγωγή κολλαγόνου. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πολύ μεγάλες πηγές χημικών συστατικών που προκαλούν την παραγωγή κολλαγόνου.

    Ζωμός οστών


    Η ιδανική τροφή που θα μπορούσαμε να προτείνουμε για την παραγωγή κολλαγόνου είναι ο ζωμός οστών. Αν βράσουμε κόκκαλα από βοδινό και καταναλώσουμε τον ζωμό ενισχύουμε την παραγωγή του κολλαγόνου ενώ από κοτόπουλο και γαλοπούλα βοηθά στην στήριξη των αρθρώσεων.

    Αβοκάντο


    Αβοκάντο: Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από την καθημερινή κατανάλωση  (video) - Onmed.gr

    Το μικρό αβοκάντο περιέχει βιταμίνη Ε που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και κάνει πολύ καλό στο δέρμα.
    Το σκόρδο όπως και τα πράσα, το σχοινόπρασο και τα κρεμμύδια είναι οι καλύτερες πηγές θείου μια ένωσης που βοηθά στην δημιουργία κολλαγόνου.

    Κόκκινα λαχανικά


    Επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστικό για πεντανόστιμες και ζουμερές ντομάτες |  in.gr

    Τα κόκκινα λαχανικά όπως οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο που έχει την τάση να αυξάνει το κολλαγόνου στον οργανισμό μας.
    Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C όπως τα εσπεριδοειδή έχουν την τάση να αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.