Blog

  • 05

    Oct, 2020

    Κρεμμύδι το απαραίτητο

    Κρεμμύδι το απαραίτητο. Το κρεμμύδι είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορούμε να συμπεριλάβουμε καθημερινά στην διατροφή μας. Ωμό η μαγειρεμένο, φρέσκο η αποξηραμένο έχει ευεργετικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

    Το φρεσκοκομμένο κρεμμύδι έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή ιδιότητα. Ας δούμε όμως πως θα επιλέγουμε καλά κρεμμύδια και πως θα τα διατηρούμε όσο περισσότερο γίνεται σπίτι μας.

    ΣΧΗΜΑ


    Διαλέγουμε κρεμμύδια καθαρά χωρίς σκισίματα και με ομοιόμορφο σχήμα. Δεν αγοράζουμε αυτά που έχουν βγάλει φύτρες και έχουν μούχλα. Σημαίνει ότι έχουν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στις αποθήκες.
    Ένδειξη αποσύνθεσης αποτελούν πάνω στο κρεμμύδι τα μαύρα μπαλώματα, τα μαλακά σημεία και η υγρασία στον μίσχο.
    Όταν αγοράζετε φρέσκα κρεμμυδάκια να προσέχετε το τελείωμα να είναι τραγανό και ποτέ μαραμένο ενώ η βάση του πρέπει να είναι λευκή για τουλάχιστον 5 εκατοστά. Κρεμμύδι το απαραίτητο

    ΦΥΛΑΞΗ


    Εκτός από τα φρέσκα κρεμμυδάκια που μπαίνουν στο ψυγείο τα υπόλοιπα τα φυλάσσουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από υγρασία και μακριά από το φως. Καλό είναι να τα βάζουμε σε ένα μπολ με τρύπες η σε καλάθια από μπαμπού για μπορούν να αερίζονται από παντού.
    Ο χρόνος αποθήκευσης εξαρτάται πάντα από το είδος. Τα λευκά κρατάνε λιγότερο από όλα, τα μέτρια σε κάψιμο για μαγειρική περίπου 3 εβδομάδες και πολύ καυτερά πάνω από ένα μήνα.

    ΨΥΓΕΙΟ


    Τα φρέσκα μπαίνουν στο ψυγείο μέσα σε σακουλάκι η τυλιγμένα με απορροφητικό χαρτί και κρατάνε περίπου μια εβδομάδας.
    Το κομμένο κρεμμύδι μπαίνει σε τάπερ που κλείνει καλά και καταναλώνεται την ίδια μέρα το πολύ την επόμενη αλλιώς χάνει τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

    Το μαγειρεμένο κρεμμύδι διατηρείται σε καλά κλειστό δοχείο στο ψυγείο για μια περίπου εβδομάδα.
    Όταν ξεφλουδίσουμε τα κρεμμύδια μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη αν και μερικές φορές αλλοιώνεται λίγο η γεύση τους.