Blog

  • 03

    Apr, 2024

    Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη: Η συνταγή

    Φτιάχνοντας Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη, μπορείτε να απολαύσετε μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή του αγαπημένου σας εορταστικού γλυκού. Είναι μια εύκολη και διασκεδαστική δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας, και να προσφέρετε μια πιο υγιεινή επιλογή για τις φετινές γιορτές.


    Πλεονεκτήματα:




    • Υγιεινή επιλογή: Χωρίς ζάχαρη, τα κουλουράκια είναι πιο κατάλληλα για όσους θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση ζάχαρης ή να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή.

    • Πλούσια γεύση: Η χρήση μελιού ή σιροπιού αγαύης προσφέρει γλυκιά γεύση, ενώ το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι δίνουν πλούσιο άρωμα.

    • Κατάλληλα για διαβητικούς: Χωρίς ζάχαρη, τα κουλουράκια είναι κατάλληλα και για άτομα με διαβήτη.

    • Ελαφριά υφή: Η υφή των κουλουρακιών χωρίς ζάχαρη είναι πιο ελαφριά και αφράτη, σε σχέση με τα παραδοσιακά.

    • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά στην ζύμη, όπως ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή κανέλα, για να δημιουργήσετε τις δικές σας γευστικές παραλλαγές.


    Υλικά:




    • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    • 200 γρ. ηλιέλαιο

    • 100 γρ. μέλι

    • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

    • 1 ξύσμα πορτοκαλιού

    • 1 κ.γ. μαχλέπι

    • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

    • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής

    • 1/2 κ.γ. αλάτι

    • Σουσάμι (προαιρετικά)


    Εκτέλεση:




    1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα μαγειρικής και το αλάτι.

    2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ηλιέλαιο, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.

    3. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

    4. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

    5. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα κουλουράκια με σουσάμι.

    6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

    7. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα απολαύσουμε.


    Συμβουλές:




    • Μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή σταφίδες.

    • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι αγαύης ή στέβια.

    • Μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ. κανέλα στην ζύμη για έξτρα γεύση.