07
May, 2020
Σουβλάκι και υγιεινή διατροφή.
Βάλτε το σουβλάκι στην υγιεινή διατροφή σας. Ποιος είπε ότι πιο νόστιμο ελληνικό έδεσμα δεν μπορεί να είναι διαιτητικό. Ένα φαγητό που αν προσαρμοστεί στην διατροφή σας μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο δυνατά και γευστικά γεύματα. Απολαύστε χωρίς ενοχές και με πολλές παραλλαγές.
Είναι η τροφή που μέσα σε μια πίτα μπορεί να συνδυάσει όλα εκείνα τα διατροφικά στοιχεία που πρέπει να περιέχει ένα σωστό γεύμα. Κρέας, λαχανικά και υδατάνθρακας.
Τι να περιέχει ένα υγιεινό σουβλάκι
Η αρχή γίνεται με την επιλογή κρέατος. Χοιρινό η κοτόπουλο δεν έχουν μεγάλη διαφορά αρκεί να μην κυριαρχεί το λίπος στο χοιρινό. Αποφύγετε το γύρο και κεμπάπ και δοκιμάστε με φρεσκοψημένο μπιφτέκι. Αφαιρέστε τις πατάτες, γεμιστές με φρέσκα λαχανικά η μανιτάρια ψητά και προτιμήστε αντί για τζατζίκι ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών η μια σως από μουστάρδα και μπαλσάμικο. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν μια πίτα ολικής αλέσεως.
Η μεγάλη διαφορά είναι στον τρόπο ψησίματος της πίτας. Αν την πάρετε αλάδωτη έχει μόλις 150 θερμίδες ενώ με λάδι ξεπερνά τις 250.
Βγάζουμε τις πατάτες, βάζουμε μανιτάρια και προτιμάμε την σως μουστάρδα αλλά όχι με μαγιονέζα. Αποτελεί ένα κανονικό γεύμα που είναι πολύ εύκολο να μας χορτάσει κατά την διάρκεια μια ισορροπημένης διατροφής.
Ας δούμε κάποιες πιο light εκδοχές του. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρέας με μανιτάρια και κρέμα balsamico, να βάλετε τυρί φρέσκια μοτσαρέλα με λαχανικά και μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών. Να χρησιμοποιήσετε γαρίδες με λαχανικά και σως βινεγκρέτ.
Μπορείτε να διαλέξετε φιλέτο από μοσχάρι η χοιρινό και να το απολαύσετε με τα αγαπημένα σας λαχανικά και ψητά κρεμμύδια. Ιδανική θα είναι μια σως από γιαούρτι και άνηθο.
Σε κάθε περίπτωση ένα σουβλάκι υγιεινό μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες μεσημεριανό 400-450 θερμίδων και να καλύψει κάθε διατροφική σας ανάγκη με πολύ εύγευστο τρόπο.
Είναι πολύ εύκολο πλέον να το παραγγείλετε και στο αγαπημένο σας σουβλατζίδικο χωρίς να έχετε ενοχές για την διατροφή σας.