Blog

  • 10

    Jun, 2021

    Η σωστή συντήρηση του air condition

    Η σωστή συντήρηση του air condition. Ο καλύτερος σύμμαχος για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι το air condition. Ένα μηχάνημα που δουλεύει ώρες ατελείωτες για να μας χαρίζει ζέστη η δροσιά, χρειάζεται και την συντήρηση του μια φορά το χρόνο. Αν δεν φροντίσετε για τον καθαρισμό του θα βγείτε χαμένοι με πολλοίς τρόπους.

    Μια φορά το χρόνο 


    Χάνετε χρήματα αφού όταν δεν είναι συντηρημένα καίνε περισσότερο, πάντα υπάρχει η περίπτωση μηχανικής βλάβης και το πιο βασικό ρισκάρετε την υγιεινή του σπιτιού και όσων ζουν σ αυτό.
    Το ιδανικό είναι να καλείτε μια φορά το χρόνο και να αναλαμβάνει την επαγγελματική συντήρηση, εάν δεν μπορείτε να το κάνετε θα σας δώσουμε τον σωστό τρόπο για να το αναλάβετε μόνοι σας.

    Καθαρισμός εσωτερικής μονάδας


    Ο καθαρισμός του κλιματιστικού γίνεται στην αρχή του καλοκαιριού πριν ξεκινήσει η μέγιστη χρήση του. Ξεκινάμε από τον καθαρισμό της εσωτερικής μονάδας καθώς συγκεντρώνει πολύ σκόνη και μικροοργανισμούς ενώ ο καθαρισμός των φίλτρων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα.
    Αφαιρείτε προσεκτικά την μάσκα του κλιματιστικού και θα βρείτε μέσα δύο φίλτρα. Τα αφαιρείτε τα πλένετε καλά με κρύο νερό και τα τοποθετείτε ξανά μόλις στεγνώσουν.

    Εξατμιστής


    Ο εξατμιστής που είναι το βασικό εξάρτημα της εσωτερικής μονάδας πρέπει να καθαρίζεται με ειδικό αντιμουχλικό υγρό που θα βάλετε σε δοχείο με τρόμπα για να ψεκάσετε. Θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ η εξειδικευμένα καταστήματα. Καλό είναι να καθαρίζετε συχνά τις γρίλιες και τα πτερύγια του μηχανήματος, για να μην συσσωρεύεται σκόνη σε εκείνα τα σημεία, η οποία θα επιστρέφει έτσι στον χώρο σας.

    Η εξωτερική μονάδα που περιέχει τον ανεμιστήρα και το σωληνάκι εξόδου του νερού πλένεται με το λάστιχο άνετα ενώ τσεκάρουμε συχνά το σωληνάκι να μην είναι βουλωμένο.

     Εξειδικευμένος ψυκτικός


    Ένας ειδικευμένος τεχνικός θα καθαρίσει τους εναλλάκτες και τον ανεμιστήρα στις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες με ειδικά χημικά (διαδικασία απαραίτητη ανά 2-3 χρόνια), ενώ θα ελέγξει τις πιέσεις, την ποσότητα του ψυκτικού υγρού και θα προχωρήσει σε οπτικό και ακουστικό έλεγχο για να τσεκάρει την γενική κατάσταση του κλιματιστικού και να βεβαιωθεί ότι δεν ακούγονται περίεργοι θόρυβοι και ότι λειτουργεί σωστά.