Blog

  • 10

    Sep, 2021

    Ενυδρείο: Πως θα το φτιάξετε σωστά

    Ενυδρείο: Πως θα το φτιάξετε σωστά. Αποφασίσατε να πάρετε ψάρια για κατοικίδια και να φτιάξετε το πρώτο σας ενυδρείο. Ο σκύλος στο σπίτι είναι δέσμευση, η γάτα θέλει φροντίδα οπότε είπατε να πάρετε ψαράκια για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

    Το ενυδρείο μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού αρκεί να έχετε την διάθεση να το φροντίσετε. Ας δούμε τα βασικά βήματα για να αποκτήσετε το πρώτο σας ενυδρείο.
    Ξεκινάμε με την αγορά του ενυδρείου που στην περίπτωση αυτή ισχύει, το όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερα για την επιβίωση των ψαριών. Κάντε μια έξυπνη αγορά που θα σας χρησιμεύσει και στο μέλλον όταν θα αποφασίσετε να αποκτήσετε περισσότερα και μεγαλύτερα ψάρια.

    Απευθυνθείτε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ενυδρείων για να σας καθοδηγήσουν σωστά σχετικά με την δημιουργία του σωστού ενυδρείου.
    Ξεκινήστε με ψάρια του γλυκού νερού είναι εύκολα στην φροντίδα και πιο ανθεκτικά. Τα ψάρια της Θάλασσας θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα και είναι καλύτερα να τα αφήσετε για αργότερα αφού εξοικειωθείτε με το αντικείμενο.

    Η επιλογή σωστών ψαριών. Ξεκινήστε με ήσυχα και ανθεκτικά ψάρια που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα. Ψάρια όπως Zebra, Danios, Swordtail είναι πολύ γερά και θα τα βγάλετε πέρα εύκολα.
    Προσοχή στον φωτισμό, δείχνει το ενυδρείο πιο όμορφο, δεν πρέπει όμως η λάμπα να είναι συνέχεια αναμμένη γιατί δημιουργεί προβλήματα στην θερμοκρασία του νερού.

    Προσοχή στην τροφή. Επιλέξτε μια καλή τροφή και μην το παρακάνετε στην ποσότητα, όσοι τροφή ρίξετε και δεν την φάνε πάει στον πάτο και λερώνει το ενυδρείο. Καλό είναι να τα ταΐζετε μια φορά την ημέρα και να τσεκάρετε την ποσότητα που καταναλώνουν.

    Κάθε εβδομάδα αλλάζουμε το ένα πέμπτο του νερού και ρίχνουμε τις ειδικές σταγόνες που θα προμηθευτείτε από τα pet shop. Μην το αλλάζετε συχνότερα και όχι σε μεγαλύτερη ποσότητα γιατί το νερό έχει βακτήρια που κάνει καλό στα ψάρια.