Blog

  • 29

    Jun, 2020

    Κουτάβι στο σπίτι

    Κουτάβι  στο σπίτι και τώρα αρχίζει μια ευχάριστη περιπέτεια. Εξοπλιστείτε με ευχάριστη διάθεση και υπομονή και ακολουθήστε κάποιους κανόνες συμπεριφοράς για να μην σας πάρει τον αέρα. Ας δούμε τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε τις πρώτες μέρες συγκατοίκησης με το μικρό σας φίλο.

    Περιορισμός


    Το πρώτο μυστικό είναι να περιορίσουμε το κουτάβι σε κλειστό χώρο και να μπορέσουμε να το περιορίσουμε σε συγκεκριμένο δωμάτιο . Καλό είναι μέχρι να συνηθίσει το χώρο και να μάθει να μην λερώνει να μην το αφήνουμε να κυκλοφορεί ελεύθερο σε όλο το σπίτι.

    Υπομονή


    Όταν κλαίει μην εμφανίζεστε να το σώσετε. Μπορεί να χρησιμοποιεί το κλάμα για να σας συγκινήσει. Μην δώσετε καμία σημασία και μην του κάνετε τα χατίρια όσο και αν λυγίζει η καρδιά σας. Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλύτερα βάλτε ωτοασπίδες, σε ένα δυο βραδιά θα έχει ηρεμήσει. Το κουτάβι στο σπίτι θέλει μεγάλη υπομονή.

    Πάνα


    Τοποθετήστε στο σπίτι πάνα για να μάθει να τα κάνει σε συγκεκριμένο σημείο. Τι πρώτες μέρες τα κουτάβια θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους παντού. Καλό είναι όταν τα βλέπετε να μυρίζουν και είναι έτοιμα να τα πιάνεται και να τα βάζετε στην πάνα. Όταν κάνει τσίσα σε άλλο σημείο πάντα του κάνουμε παρατήρηση και του δείχνουμε την πάνα του.

    Επιβράβευση


    Όταν κάνει κάτι καλό να το επιβραβεύετε πάντα με λιχουδιές όχι απαραίτητα σκυλομπισκοτάκια που δεν κάνουν πολύ καλό, αλλά με ένα μικρό κομμάτι βρασμένο κρέας η κοτόπουλο.
    Όταν είναι ήρεμο και κοιμάται μην το ξυπνάτε με χάδια και παιχνίδια αφήστε το να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί. Οι ώρες ηρεμίας για το κουτάβι είναι πολύτιμες.
    Μην του δίνετε για παιχνίδι τα πράγματα σας. Αν κάνετε την αρχή σε λίγο θα ψάχνετε τις κάλτσες σας και τα παπούτσια σας σε όλο το σπίτι, γεμάτα τρύπες.

    Φαγητό


    Μην του δίνετε ποτέ φαγητό από το τραπέζι την ώρα που τρώτε. Είναι το χειρότερο που μπορείτε να του μάθετε. Έτσι και γίνει η αρχή ποτέ ποια δεν θα μπορέσετε να φάτε ξανά ήσυχοι στο τραπέζι.

    Κοινωνικό


    Τέλος κάντε το κοινωνικό. Αφήστε το να έρθει σε επαφή με κόσμο και στην βόλτα να αλλάζετε συχνά σημεία για να μπορεί να συνηθίζει πολλούς θορύβους και διαφορετικούς ανθρώπους.