Blog

  • 13

    Sep, 2021

    Σχολείο: Ξεκινάμε σωστά το διάβασμα

    Σχολείο: Ξεκινάμε σωστά το διάβασμα. Τα παιδιά είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενες μηχανές στην εποχή μας. Ξεκινούν από νωρίς το πρωί στο σχολείο και καταλήγουν αργά το βράδυ στο σπίτι μετά από πολλές δραστηριότητες. Ποια είναι η σωστή ώρα για να μελετήσει ένας μαθητής και πως μπορούμε να κάνουμε την ζωή του πιο εύκολη την ώρα του διαβάσματος;

     Ο  χώρος


    Η επιλογή του χώρου και της ώρας πρέπει να είναι σταθερές, Καλό είναι το παιδί να μην αλλάζει συνήθειες κατά την ώρα του διαβάσματος και να ακολουθεί μια ρουτίνα.
    Στον χώρο που μελετούν τα παιδιά πρέπει να έχει δυνατό φωτισμό και να μην υπάρχουν αντικείμενα οι δραστηριότητες που του αποσπούν την προσοχή.
    Τα παιδιά πρέπει να είναι ταϊσμένα πριν κάτσουν να διαβάσουν για να μην τσιμπολογούν αλλά και ξεκούραστα για να μην έχουν υπνηλία.

    Ηλεκτρονικά παιχνίδια 


    Τα παιδιά καλό είναι να κλείνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές την ώρα της μελέτης εκτός αν έχουν μόνα τους τον έλεγχο να μην απαντούν κατά τη διάρκεια του διαβάσματος.

    Όταν ένα παιδί αισθανθεί κουρασμένο δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσει το διάβασμα. Απλά δεν θα υπάρχει απόδοση.
    Πάντα ξεκινάμε με τα δύσκολα κεφάλαια και μαθήματα ώστε όταν το παιδί κουραστεί να έχει μείνει η πιο εύκολη ύλη.

    Η ώρα της ξεκούρασης 


    Ποτέ μην βάζετε το παιδί να διαβάσει την ώρα που πρέπει να ξεκουραστεί η να παίξει δεν έχει κανένα νόημα.
    Αποφύγετε να έχετε στο χώρο φαγητό η μουσική. Το διάβασμα δεν πρέπει να συνδυάζετε με άλλες στιγμές χαλάρωσής όπως λίγα τσιπς την ώρα που βλέπει τηλεόραση η ένα αγαπημένο τραγούδι στο ραδιόφωνο.