Blog

  • 14

    Sep, 2021

    Τένις: Ένα άθλημα ιδανικό για παιδιά

    Το τένις είναι ένα άθλημα που τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν από πολύ μικρή ηλικία. Ένας χώρος πολύ φιλικός για τις μικρές ηλικίες που μπορεί να μεγαλώνοντας να εξελιχθούν σε σπουδαίους αθλητές. Από την ηλικία των 4 ετών ξεκινούν οι ακαδημίες των μίνι τένις και είναι ένα άθλημα με το οποίο μπορεί κάποιος να ασχολείται μια ζωή.

    Τα  οφέλη 


    Ας δούμε όμως σύμφωνα με τους ειδικούς προπονητές ακαδημιών ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα παιδί από την εκμάθηση τένις και γιατί οι γονείς μπορούν να το προτιμήσουν σαν άθλημα. Τα παιδιά μαθαίνουν με έμμεσο τρόπο μέσα από παιχνίδια τις βασικές αρχές του αθλήματος υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων προπονητών

    Ξεκινώντας ένα παιδί τις προπονήσεις στο τένις βελτιώνεται η σωματική και ψυχική του υγεία μέσα από την άσκηση. Το βοηθά να ωριμάσει ψυχοκινητικά μέσα από την προπόνηση και το παιχνίδι. Μέσα από την συνεργασία με άλλα παιδιά και προπονητές επιτυγχάνεται η κοινωνικοποίηση και η δημιουργία φιλικών σχέσεων.

    Ατομικό άθλημα


    Τα παιδιά καλούνται να λαμβάνουν αποφάσεις και να παίρνουν πρωτοβουλίες αφού πρόκειται για ατομικό άθλημα. Προσφέρει δραστική πρόληψη και αποφυγή των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος. Μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμού αφού είναι ατομικό άθλημα και αναπτύσσονται όλες οι φυσικές δυνατότητες των παιδιών μέσα από την άσκηση.

    Τα παιδιά αποκτούν εύκολα αντίληψη και ταχύτητα και συνδυάζουν την κίνηση του χεριού, της ταχύτητας και της ψυχολογίας.
    Το κόστος αγοράς του εξοπλισμού μπορεί να είναι από πολύ χαμηλό μέχρι αρκετά ακριβό ανάλογα με την ρακέτα και τα ρούχα που θα επιλέξετε.