Blog

  • 14

    Apr, 2021

    Ραντεβού με τον ύπνο

    Ραντεβού με τον ύπνο. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση αλλά ο οργανισμός μας δεν συνεργάζεται και δεν λέει να κλείσει εύκολα μάτι. Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ονειρευτείτε εύκολα και γρήγορα χωρίς να κάνετε ολονυκτίες.

    Ηλεκτρονικές συσκευές


    Ο υπολογιστής, το κινητό και η τηλεόραση πρέπει να κλείνουν μισή ώρα πριν πέσετε για ύπνο. Έτσι ο εγκέφαλος ξεκουράζεται και πέφτει ευκολότερα σε βαθύ ύπνο.

    Τρία μυστικά για πιο ήρεμο ύπνο | Thessalonication

    Χαλαρώστε


    Όταν αισθανθείτε στο κρεβάτι ότι ύπνος δεν πρόκειται να σας κάνει παρέα, μην επιμείνετε. Θα σας δημιουργήσει εκνευρισμό και δεν θα κοιμηθείτε ποτέ. Ασχοληθείτε με κάτι αγαπημένο, ανάψτε την λάμπα στο σαλόνι και διαβάστε ένα βιβλίο, ζωγραφίστε στο μπλοκ σας, κεντήστε και σίγουρα θα χαλαρώσετε και θα επιστρέψετε στο κρεβάτι σας.

    Ελαφρύ γεύμα


    Προσπαθήστε το τελευταίο γεύμα σας να καταναλώνεται δυο ώρες πριν πέσετε για ύπνο. η πέψη είναι μια δύσκολη διαδικασία που μπορεί να σας δημιουργήσει αυπνία ειδικά τις πρώτες ώρες πολύτιμου ύπνου. Προσπαθήστε να μην καταναλώνετε πολλά υγρά κατά την διάρκεια της νύχτας για να μην κόβετε τον ύπνο σας για επίσκεψη στο μπάνιο.

    Ένας απολαυστικός και ήρεμος ύπνος με αυτά τα τρία μυστικά. - ΠΕΡΙΕΡΓΑ -  STRANGE

    Ζεστό μπάνιο


    Προσπαθήστε να ακολουθείτε μια χαλαρωτική διαδικασία πριν κοιμηθείτε. Ένα ζεστό μπάνιο με αρωματικό αφρόλουτρο, ένα ηρεμιστικό αφέψημα, ευχάριστες σκέψεις για να φθάσετε με ηρεμία στο κρεβάτι.

    Δροσερή ατμόσφαιρα


    Αποφύγετε στο δωμάτιο τις συσκευές που βγάζουν λάμψεις κατά την διάρκεια της νύχτας γιατί μπορεί να σας ξαγρυπνήσουν. Ακόμη και ένα μικρό λαμπάκι η και το φωτάκι της συσκευής για τα κουνούπια μπορεί να είναι αιτία να μείνετε ξύπνιοι. Προσέξτε την θερμοκρασία δωματίου. Η πολύ ζέστη κάνει πολύ κακό στον ύπνο. Η ιδανική θερμοκρασία για το δωμάτιο μας είναι 19 βαθμοί. Αν κρυώνετε μπορείτε να έχετε ένα πιο βαρύ πάπλωμα.

    Tips για έναν ήρεμο ύπνο!

    Βότανα


    Τέλος σκεφτείτε να βάλετε στο πρόγραμμα τα βότανα με χαλαρωτική δράση. Μπορείτε να καταναλώσετε, παπαρούνα, λυκίσκο, βαλεριάνα και αρωματική λεβάντα.