Blog

  • 11

    Nov, 2021

    Ελληνικά βότανα στην κουζίνα σας

    Απογειώστε την κουζίνα σας με ελληνικά βότανα. Δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά αλλά θα τα βρείτε μέσα στην κουζίνα σας. Σας δίνουμε τον τρόπο να διατηρήσετε στην κουζίνα σας τα πιο εύκολα βότανα που θα δώσουν γεύση και υγεία στα πιάτα σας.

    Το δεντρολίβανο είναι το ιδανικότερο φυτό για εσωτερικό χώρο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο πότισμα και μεγαλώνει σε μεσογειακά κλίματα. Χρειάζεται φυσικό φως, αρκετή υγρασία στο χώμα του και να έχει η γλάστρα καλό σύστημα αποστράγγισης.

    Ο δυόσμος σε αντίθεση με το δεντρολίβανο δεν χρειάζεται ιδιαίτερο φως. Μεγαλώνει εύκολα, χρειάζεται γλάστρα με εύκολη αποστράγγιση και αρκετή υπομονή.

    Το θυμάρι είναι το τέλειο φυτό για αρχάριους. Δεν ψηλώνει είναι εύκολο στην διατήρηση του, αγαπάει το φως και θέλει πολύ νερό.
    Ο μαϊντανός αγαπάει το θυμάρι. Βάλτε τα δίπλα δίπλα γιατί αγαπούν ακριβώς τα ίδια πράγματα και μεγαλώνουν με τον ίδιο εύκολο τρόπο.

    Αν σας αρέσουν οι γεύσεις της Άπω Ανατολής μεγαλώστε στο γλαστράκι σας λεμονόχορτο η lemon grass όπως το ακούμε συχνά στα καταστήματα. Εύκολο φυτό για αρχάριους. Δίνει δυναμική γεύση στα φαγητά αλλά και στα ροφήματα.

    Το λεμονόχορτο μεγαλώνει και ψηλώνει πολύ γρήγορα οπότε καλό θα είναι από την αρχή να το βάλετε σε μεγαλύτερη γλάστρα και να του αφήσετε αρκετό χώρο να απλωθεί.

    Όλα αυτά τα βότανα και πολύ μεγάλη ποικιλία ακόμη θα τα βρείτε στα φυτώρια σε σπόρους η έτοιμα σε γλάστρες. Εκεί θα σας δώσουν και τις ανάλογες συμβουλές για το μεγάλωμα τους.