Blog

  • 15

    Nov, 2023

    Μελομακάρονα & Κουραμπιέδες: Δύο Απολαυστικές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές

    Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι γεμάτη από την αρωματική μαγεία των γλυκών που ζεσταίνουν τις καρδιές μας. Δύο αγαπημένες λιχουδιές που κερδίζουν τις εντυπώσεις κάθε χρόνο είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Εάν θέλετε να προετοιμαστείτε για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, ακολουθήστε τις παρακάτω συνταγές που σίγουρα θα σας καθηλώσουν.

    Μελομακάρονα: Η Απόλυτη Χριστουγεννιάτικη Απόλαυση


    Υλικά:

    1 κούπα ελαιόλαδο
    1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
    1 φλιτζάνι κρασί
    1 κούπα ζάχαρη
    1 κ.γ. μαύρο μέλι
    1 κ.γ. κανέλα
    1 κ.γ. γαρύφαλλο
    1 κ.γ. baking powder
    Περίπου 5 κούπες αλεύρι για ζύμωμα
    Καρύδια και σουσάμι για το γαρνίρισμα
    Εκτέλεση:

    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
    Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το μέλι, την κανέλα, και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε καλά.
    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για ζύμωμα και το baking powder, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
    Σχηματίζουμε μικρά κύκλους από τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
    Μόλις βγουν από το φούρνο, τα βουτάμε σε ζεστή σιρόπι από μέλι και νερό.
    Γαρνίρουμε με καρύδια και σουσάμι και αφήνουμε να κρυώσουν πριν απολαύσουμε τα υπέροχα μελομακάρονα.



    Κουραμπιέδες: Η Παράδοση της Γεύσης


    Υλικά:

    250 γρ. αλεύρι
    125 γρ. βούτυρο
    1 κ.σ. ζάχαρη
    1 αυγό
    1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
    1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
    Αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
    Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
    Εκτέλεση:

    Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα.
    Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες.
    Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι.
    Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
    Δημιουργούμε μικρές, κυλινδρικές μπάλες και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
    Προσθέτουμε ένα αμύγδαλο στην κορυφή κάθε μπάλας.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αφού κρυώσουν.
    Απολαύστε αυτές τις νοστιμότατες συνταγές και δώστε στον χώρο σας μια γεύση από την αγαπημένη παράδοση των Ελληνικών Χριστουγέννων!