02
Aug, 2021
Σωστή διατήρηση των τροφίμων
Πόσες φορές δεν έχουμε αποφασίσει να καθαρίσουμε το ψυγείο μας και δεν έχουμε ανακαλύψει μέσα πολλά ληγμένα προϊόντα. Λίγοι από εμάς γνωρίζουν πόσο καιρό πρέπει να μείνουν τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο. Πολλές φορές καταναλώνουμε τροφές που θα έπρεπε εδώ και μέρες να έχουν καταναλωθεί.
Ας δούμε την σωστή αποθήκευση σύμφωνα με τους ειδικούς τροφίμων. Για 1 ημέρα, μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο ψάρια και οστρακοειδή. Σωστή διατήρηση των τροφίμων
Τα τρόφιμα
Ο καπνιστός σολομός μπορεί να αντέξει μέχρι 2 εβδομάδες Για 1-2 ημέρες, όλα τα μαλακά φρούτα. Τα πιο σκληρά φρούτα, όπως κεράσια ή αβοκάντο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο 3-7 ημέρες. Για 2 ημέρες, κρεατικά τύπου ζαμπόν, κομμένα σε φέτες. Για 2-3 ημέρες, τα μαλακά τυριά (από τη στιγμή που θα ανοιχτούν), το ωμό κρέας και τα φύλλα λαχανικών για σαλάτες. Για 3 ημέρες, τα λουκάνικα. Για 3-4 ημέρες το γάλα και τα πράσινα λαχανικά. Για 1 εβδομάδα τα σκληρά τυριά και το μπέικον.
Ημερομηνίας λήξης

Όταν υπάρχει ημερομηνία λήξης σε κάποιο τρόφιμο, πρέπει να φροντίσετε να το καταναλώσετε πριν από αυτή, καθώς αν την παραβιάσετε, μπορεί να θέσετε την υγεία σας σε κίνδυνο. Συνήθως θα τη βρείτε σε τρόφιμα που χαλάνε εύκολα, όπως καπνιστά ψάρια, προϊόντα κρέατος, έτοιμες σαλάτες κ.ο.κ. και για να είστε σίγουρα ασφαλείς, πρέπει να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες για το κάθε τρόφιμο, π.χ. αν χρειάζεται ψυγείο, όπως και πώς να το φυλάξετε αν ανοιχτεί.
Προσοχή στις ετικέτες
Μην ξεχνάτε πως ό,τι λήγει την επόμενη ημέρα, πρέπει να το καταναλώσετε το αργότερο μέχρι την επόμενη ημέρα κι αν στην ετικέτα γράφει ότι διατηρείται μια εβδομάδα μετά το άνοιγμά του και το ανοίξατε σήμερα, με ημερομηνία λήξης την επόμενη ημέρα, πάλι πρέπει να το καταναλώσετε μέχρι το τέλος της επόμενης ημέρας.