Blog

  • 11

    Jun, 2021

    Βλάβες στην ηλεκτρική κουζίνα

    Βλάβες στην ηλεκτρική κουζίνα. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος μας στο σπίτι είναι η ηλεκτρική κουζίνα. Ειδικά για όσους αγαπάμε την μαγειρική είναι η ιδανική παρέα για φτιάξουμε τις λαχταριστές συνταγές μας. Είναι μια συσκευή σαν όλες τις υπόλοιπες και πρέπει να φροντίζουμε για την καλή συντήρηση της και την σωστή λειτουργία της.

    Αν η κεραμική σας εστία παρουσιάσει βλάβη καλό είναι να μην κάνετε πειράματα μαζί της. Ειδοποιήστε το εξουσιοδοτημένο σέρβις η τον τεχνικό της γειτονιάς σας να επισκευάσει την βλάβη.

    Η Κεραμική Εστία Δεν Ανάβει; Μάθε Γιατί & Βρες Λύση | Douleutaras.gr

    Συνήθως ο πρώτος λόγος που δεν ανέβουν τα μάτια είναι η ενεργοποίηση του κλειδώματος ασφαλείας. Όλες οι κουζίνες νέας τεχνολογίας έχουν μια ειδική ασφάλεια που κλειδώνει όταν πατηθεί παρατεταμένα, κλειδώνει και δεν επιτρέπει τη χρήση της κουζίνας. Ίσως να έχει πατηθεί κατά λάθος το κουμπί της ασφάλειας και για το λόγο αυτό η κεραμική εστία δεν ανάβει. Βρείτε το και δοκιμάστε να το πατήσετε συνεχόμενα για να ξεκλειδώσει και να λειτουργήσουν τα μάτια.

     Αυτόματο κλείδωμα


    Πολλές εστίες κλειδώνουν αυτόματα όταν πέσει πάνω νερό. Είναι σαν το αυτόματο κλείδωμα και διαθέτουν μια λειτουργία που απενεργοποιεί την λειτουργία τους μέχρι να στεγνώσουν για να αποφύγετε βραχυκυκλώματα.

    Φθαρμένα καλώδια


    ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, SERVICE ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ✓25€ ΣΕΡΒΙΣ

    Φθαρμένα καλώδια είναι πιθανότερο να εμφανιστούν σε μια κουζίνα που έχει κάποια χρόνια χρήσης. Συνήθως, μπορείς να το δεις και με γυμνό μάτι, αν τα καλώδια μοιάζουν ταλαιπωρημένα και καταπονημένα. Παρόλα αυτά, μερικές φορές μπορεί η φθορά να μη φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Μια ένδειξη ότι ίσως η βλάβη βρίσκεται στην καλωδίωση, είναι αν ανάβεις τις εστίες και μερικές φορές πέφτει η ασφάλεια στον πίνακα.



    Χαλασμένοι διακόπτες


    Πολύ πιθανόν να μην ανάβει ένα μάτι και ευθύνεται κάποιος χαλασμένος διακόπτης. Καλό θα είναι μην κάνετε πειράματα και να ειδοποιήσετε τον τεχνικό να τσεκάρει την κουζίνα σας.
    Μερικές φορές, οι ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να έχουν κάποια εργοστασιακή βλάβη που εκδηλώνεται, αργά ή γρήγορα. Άλλωστε, γι’ αυτό υπάρχει η εγγύηση για κάθε νέα συσκευή. Αυτό ισχύει, αν η ηλεκτρική κουζίνα σου και οι εστίες είναι σχετικά καινούριες.