Κέντρο φυσικοθεραπείας αποκατάστασης στην Πρέβεζα

  • Φονταράς Αθανάσιος

Το κέντρο μας στην Πρέβεζα λειτουργεί σε έναν άνετο και σύγχρονο χώρο, προσφέροντας υπηρεσίες φυσιοθεραπείας υψηλού επιπέδου. Η λειτουργία μας βασίζεται σε υπεύθυνο, επιστημονικό και ανθρώπινο προσανατολισμό προς όλους τους ασθενείς μας.

Διαθέτουμε προηγμένο εξοπλισμό που αντιπροσωπεύει τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία υγείας. Με αυτά τα υψηλής ποιότητας μηχανήματα, μπορούμε να εξασφαλίσουμε γρήγορα και ασφαλή θεραπευτικά αποτελέσματα.

Παρέχουμε τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων

Θεραπεία καρδιοαναπνευστικού συστήματος

Θεραπεία νευρικού συστήματος

Μετεγχειρητική / μετατραυματική αποθεραπεία

Επανένταξη σε επαγγελματικές / αθλητικές δραστηριότητες

Εργονομική και επαγγελματική συμβουλευτική

Γυμναστηριακή αποκατάσταση και αθλητική προετοιμασία

Εργομετρικό έλεγχο

  • Οστεοπόρωση

    Την Κυριακή 10-12-2017 το Κέντρο Φυσικοθεραπείας Φονταράς Αθανάσιος πέρασε ένα άκρως δημιουργικό απόγευμα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανθούσας παρέχοντας σε όλους όσους παρευρέθησαν ενημέρωση καθώς και πρόγραμμα κινησιοθεραπείας με θέμα την Οστεοπόρωσης. Ευχαριστούμε το Σύλλογο για την πρόσκληση.

  • ΙΣΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ

  • Ρομποτικό σύστημα καθοδηγούμενης /υποβοηθούμενης βάδισης HELIQ

    Η επιστήμη της Φυσικοθεραπείας  εξελίσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας Φονταράς Αθανάσιος εκτός από το θεραπευτικό προσωπικό του που διαθέτει άριστη επιστημονική κατάρτιση, εμπειρία και ειδική πιστοποιημένη εκπαίδευση στη χρήση του σύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτει το Κέντρο φροντίζει να παρακολουθεί και να εντάσσει στο δυναμικό του κάθε καινούριο όπλο που εξελίσσει την αποκατάσταση.

    Το καινούριο βέλος  που μπήκε στη φαρέτρα μας ακούει στο όνομα Ρομποτικό σύστημα υποβοηθούμενης βάδισης HELIQ.

    Το Ρομποτικό σύστημα καθοδηγούμενης /υποβοηθούμενης  βάδισης HELIQ  είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας στην νευρολογική και ορθοπεδική αποκατάσταση, στοχεύοντας στην νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου και  στην εξάλειψη της βαρύτητας με σκοπό την  οστική αποφόρτιση.

    Αποτελείται από μία ρομποτική συσκευή βάδισης που προσαρμόζεται πλήρως στο σώμα του ασθενή, ένα ηλεκτρικό διάδρομο και μία ειδική μονάδα ανάρτησης.

    Το βασικό του πλεονέκτημα σε σχέση με παρόμοια μηχανήματα είναι ότι δημιουργεί ένα ιδανικό πρότυπο βάδισης, το οποίο σε συνδυασμό με την επαναληψιμότητα  αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αποκατάσταση και την επανένταξη του ασθενή στην καθημερινότητα. Βασίζεται στη θεωρία που υποστηρίζει ότι μόνο μέσα από μεγάλο αριθμό επαναλήψεων της κίνησης με μεγάλη ακρίβεια μπορεί να επιτευχθεί μία νέα κίνηση ή η ποιοτική βελτίωση της ήδη υπάρχουσας. Η αποτελεσματικότητα του αποδεικνύεται από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ενώ χρησιμοποιείται  από τα μεγαλύτερα Κέντρα αποκατάστασης παγκοσμίως.

    Η χρήση του HELIQ ενδείκνυται στις παρακάτω περιπτώσεις:

    ·         Σκλήρυνση κατά πλάκας

    ·         Εγκεφαλική παράλυση

    ·         Νόσο Parkinson

    ·         Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

    ·         Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια

    ·         Κακώσεις νωτιαίου μυελού

    ·         Μετεγχειρητικά ορθοπεδικά περιστατικά

    Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας Φονταράς Αθανάσιος με τον προηγμένο εξοπλισμό και τα συστήματα υψηλής τεχνολογίας, με το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό και με κάθε σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο και την βελτιστοποίηση της υγείας του είναι εδώ και 12 χρόνια κοντά σας με προθυμία και χαρά να καλύψει κάθε σας ανάγκη τώρα και στο μέλλον.

     

Επικοινωνία