Απολυμάνσεις Απεντομώσεις Μυοκτονίες στη Θεσσαλονίκη

  • Ecoplus

Η Ecoplus ιδρυθηκε το 1996 στην Θεσσαλονίκη. Παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες απεντόμωσεων μυοκτονίές και απολυμάνσεων.

Το προσωπικό μας αποτελείται από εξειδικευμένους γεωπόνους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης οι οποίοι ενημερώνονται συνεχώς μέσω σεμιναρίων για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμισης εντόμων και τρωκτικών, διασφαλίζοντας έτσι πέρα από την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της υγείας σας.

Εφαρμόζουμε σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων (IPM Integrated Pest management) βάσει των προτύπων: ISO9001, HACCP, ISO 22000, BRC και IFS

Η ecoplus διαθέτει πιστοποίηση ISO9001 από την TUV NORD GROUP.

Επιγραμματικά αναλαμβάνουμε

  • Απεντομώσεις
  • Μυοκτονίες
  • Περιβαλλοντικές Εφαρμογές
  • Επεξεργασία Νερού
  • Επεξεργασία Αποβλήτων
  • Τοποθέτηση Κάδων Κομποστοποίησης


  • ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ

    Η μυοκτονία αποτελεί τη μέθοδο περιορισμού και εξόντωσης των ανεπιθύμητων τρωκτικών. Απαιτεί προσεκτική μελέτη του κάθε χώρου και εφαρμογή αποκλειστικά από έμπειρους επαγγελματίες προκειμένου η δράση να περιοριστεί στους προς εξόντωση εισβολείς και να διασφαλιστεί η υγεία των ενοίκων και των επισκεπτών.

    Η μελέτη περιλαμβάνει ακριβή καταγραφή των πιθανών εισόδων και ευνοϊκών για τη διαβίωση των τρωκτικών, σημείων του χώρου. Στις μυοκτονίες αυτό αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επειδή ο τρόπος καταμερισμού και οργάνωσης των διάφορων δολωμάτων καθορίζει κατά πολύ την αποτελεσματικότητα και εξασφαλίζει πως τα φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν θα πλήξουν αποκλειστικά και μόνα τα τρωκτικά.

    Έπειτα από τη μελέτη καταμερίζονται στο χώρο δολωματικοί σταθμοί ή παγίδες σύλληψης. Στους δολωματικούς σταθμούς χρησιμοποιούνται μυοκτόνα σκευάσματα τα οποία όντας 2ης γενιάς, απαιτούν ελάχιστη ποσότητα για να γίνουν αποτελεσματικά. Μουμιοποιούν το τρωκτικό αφού το εξοντώσουν αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο δυσάρεστων οσμών. Επίσης είναι σχεδιασμένα ώστε να μην διαχέονται στον αέρα και να διαβρώνονται από την υγρασία, πράγμα που τα κάνει ασφαλή, εφόσον γίνει η εφαρμογή από ειδικούς.

    Στις περιπτώσεις που η χρήση φαρμάκου δεν είναι εφικτή, γίνεται χρήση ειδικών παγίδων με κολλητική ουσία οι οποίες αφού προσελκύσουν το τρωκτικό το δεσμεύουν σε κατάσταση ακινησίας.

    Οι μυοκτονίες αποτελούν σημαντικότατη συνεισφορά στη διατήρηση της δημόσιας υγείας, μιας και τα τρωκτικά ευθύνονται για μία σειρά από ασθένειες (λεπτοσπείρωση, σαλμονέλα κ.α.) και μαζί με την ορθή πρόληψη εξασφαλίζουν την υγεία και την καθαριότητα στους χώρους όπου εργαζόμαστε, ζούμε και λειτουργούμε.

    Η Ecoplus διαθέτει και κάνει χρήση μόνο πιστοποιημένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (οδηγία 93/43) και των λοιπών αρμόδιων φορέων, ώστε η μυοκτονία να προσβάλλει αποκλειστικά και μόνο τα παρασιτικά τρωκτικά.

  • ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

    Η διαδικασία της απεντόμωσης αφορά τον έλεγχο και την αντιμετώπιση των επιβλαβών για τον άνθρωπο εντόμων. Αυτή η διαδικασία απαιτεί μελέτη και γνώση του κύκλου αναπαραγωγής και των συνθηκών επιβίωσης των εντόμων ώστε όχι μόνο να υπάρξει προσωρινή αντιμετώπιση αλλά και να εξασφαλιστεί η μη επανεμφάνισή τους.              Χρειάζεται μία εμπεριστατωμένη μελέτη του χώρου καθώς και μεθοδικότητα προκειμένου το εντοπιστούν οι εστίες και οι συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη των εντόμων.

    Χωρίζοντας χονδρικά την απεντόμωση σε τρία επίπεδα θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελείται από την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τέλος την αποτροπή επανεμφάνισης.

    Με βάση τους 3 παραπάνω άξονες η απεντόμωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία πληθώρα μεθόδων, ανάλογα με το μέγεθος, τον τύπο και τις ανάγκες του κάθε χώρου όπου η σωστή προετοιμασία θα καταδείξει την τελική πρακτική που θα ακολουθηθεί.

    Μία πρακτική που ακολουθείται σε οικίες (σε χώρους κουζίνας, μπάνιου κτλ) είναι η απεντόμωση με gel. Το gel καθότι άοσμο και μη τοξικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και να εξαλείψει  το σύνολο του πληθυσμού των εντόμων (κατσαρίδες, μυρμήγκια κ.α.) καθώς γίνεται η μεταφορά αυτού από έντομα στα οποία προσκολλάται και στον υπόλοιπο πληθυσμό.

    Άλλη μία μέθοδος είναι ο ψεκασμός ο οποίος διαχωρίζεται σε υψηλής και χαμηλής πίεσης ψεκασμό. Ο μεν υψηλής πίεσης εφαρμόζεται σε βιομηχανίες, εργοστάσια κτλ όπου οι χώροι και οι επιφάνειες είναι μεγαλύτερες, ο δε χαμηλής μπορεί να εφαρμοστεί σε οικίες καλύπτοντας της ανάγκες απεντόμωσης σε σχισμές ή γωνίες που ενδεχομένως να αποτελούν εστίες εντόμων.

    Η απεντόμωση μέσω νεφελοψεκασμού (fogging) χάρις στο πολύ υψηλό επίπεδο διασποράς που έχει μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε βιομηχανικούς χώρους καθώς με τη χρήση καπνού εξασφαλίζουμε πρόσβαση της ουσίας σε σημεία και επιφάνειες που δεν θα ήταν προσβάσιμα σε διαφορετική περίπτωση.

    Τέλος ο υποκαπνισμός (fumigation)  αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά μέσα απεντόμωσης αφού εξαλείφει και προλαμβάνει αποτελεσματικά την παρουσία εντόμων, καταστρέφοντας τον βιολογικό κύκλο τους, επιδρώντας και στα αυγά και τις προνύμφες. Λόγω της ισχύος του ο συγκεκριμένος τρόπος για απεντόμωση εφαρμόζεται έπειτα από προσκεκτικότατη μελέτη για τον αερισμό του χώρου και οι εφαρμογές του αφορούν βιομηχανίες, εργοστάσια, αποθήκες και μέσα μεταφοράς.

    Η Ecoplus για όλες τις παραπάνω μεθόδους φροντίζει πάντα να εκτελούνται σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον με επιστημονική μελέτη και επίβλεψη της κάθε διαδικασίας ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες ασφαλείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και πάντα με χρήση εγκεκριμένων από αυτό και τους αρμόδιους φορείς ουσιών.

  • ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

    Η απολύμανση είναι η χρήση μέσων (φυσικών, χημικών κ.α.) προκειμένου να απομακρύνουμε ή να εξολοθρεύσουμε επιβλαβών για τον άνθρωπο μικροοργανισμών και παρασίτων. Η χρήση εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ σκευασμάτων καθιστά την μείωση των υπαρχόντων μικροβίων κατά 99,999% ενώ για τους ιούς το ποσοστό μείωσης ανέρχεται στο 99,99%. Προκειμένου να διατηρηθεί η υγιεινή σε υψηλά επίπεδα οι απολυμάνσείς είναι πολύ σημαντικές σε περιπτώσεις που η διασφάλιση της υγείας είναι κρίσιμη και υπάρχει συγχρωτισμός όπως σχολεία, νοσοκομεία, ΜΜΜ και καταλύματα. Οι πρακτικές που εφαρμόζονται είναι είτε μέσω ψεκασμού χαμηλής πίεσης, είτε μέσω νεφελοψεκασμού προκειμένου να απολυμανθούν κλειστοί χώροι.  Η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί πρώτα απ’ όλα η υγεία των διαμενόντων στον χώρο και φυσικά η αποτελεσματικότητα της απολύμανσης. Εμείς στην Ecoplus μπορούμε με βεβαιότητα να δηλώσουμε πως οι απολυμάνσεις και οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι με γνώμονα την διασφάλιση των πελατών μας ως προς τα παραπάνω, με επιστημονικό και άμεσο τρόπο που εξασφαλίζει ένα υγιεινό και σίγουρο αποτέλεσμα.

Επικοινωνία

  • Τέρμα πια στις κατσαρίδες. Μοναδικό αποτέλεσμα

  • Ριο

    Άμεση εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές.

  • Sokratis

    Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα!

  • martha

    Επαγγελματίες με τις πιο σύγχρονες μεθόδους απολύμανσης.Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα !

  • Μοναδικοί επαγγελματίες. Γρήγορη και αποτελεσματική δουλειά

  • Εξαιρετικοί επαγγελματίες, ίσως οι καλύτεροι στη Θεσσαλονίκη. Κάναμε απολύμανση στην πολυκατοικία και στα διαμερίσματα, ήταν συνεπέστατοι και σχολαστικοί. Είχαν τη διάθεση να μας εξηγήσουν ακριβώς τι χρησιμοποιούν ώστε να νιώθουμε σίγουροι. Είχαμε μεγάλο θέμα με τις κατσαρίδες στον κοινόχρηστο του υπογείου, μετά από 1 μήνα δεν ξαναείδαμε ζωντανή. Τους συνιστώ!