Ρεμπετάδικο στην Αθήνα

  • Στοά Αθανάτων

Το ρεμπετάδικο "Η Στοά των Αθανάτων" στην Αθήνα εξακολουθεί να διατηρεί ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων αυτών που αγαπούν την παράδοση και το ρεμπέτικο τραγούδι. Το ρεμπετάδικο βρίσκεται στην κεντρική κρεαταγορά των Αθηνών. Με τους μουσικούς παρατεταγμένους σε σχήμα τόξου, την δαντελωτή μαρκίζα και το αντικέ χολ, μοιάζει να βγήκε από μια άλλη εποχή. Θυμίζει την Σμύρνη στις αρχές του 20ού αιώνα.    ​

Θαμώνες του μαγαζιού είναι όλοι οι Αθηναίοι που ανεξαιρέτως χορεύουν σαν να άνηκαν στην ίδια παρέα. Από την Στοά των Αθανάτων έχουν περάσει μεγάλα ονόματα του ρεμπέτικου. Ο Κούλης Σκαρπέλης, ο Τάκης Μπίνης και πολλοί ακόμα, παλιότεροι ή μεταγενέστεροι. Σήμερα, στο ρεμπετάδικο θα βρείτε τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, τον Δημήτρη Τσαουσάκη, την Χαρούλα Λαμπράκη πρώην συνεργάτιδα των Τσιτσάνη και Παπαϊώνανου. Την μουσική παρέα ολοκληρώνουν οι ερμηνεύτριες Χαρούλα και Νανά Παναγιώτου. Κάθε Κυριακή μεσημέρι το κέφι στο ρεμπετάδικο αναλαμβάνει η καταπληκτική Λ. Παπαδοπούλου, παρέα με τους: Χ. Χρυσίνη, Ειρ. Βόρου, Μ. Κλέπκο, Γ Φιλιππαίο και Αντ. Παινέζη.

Το σκηνικό φυσικά συμπληρώνουν και τα νόστιμα πιάτα. Η κουζίνα του ρεμπετάδικου είναι κατά βάση Ελληνοσμυρναϊκή. Δοκιμάστε αρνίσια γλυκάδια, αρνί γεμιστό με δαμάσκηνα, κοκοράκια σμυρναίικα, σουζτουκάκια με ελιές και διάφορους ακόμα μεζέδες. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των πιάτων είναι φρέσκα και αγνά. Η Βαρβάκειος αγορά των Αθηνών είναι άλλωστε ακριβώς κάτω από το ρεμπετάδικο. Επιπλέον, όλοι οι μάγειροι δούλευαν παρέα με τον πρώην διευθυντή παραγωγής της Olympic Catering και νυν συνιδιοκτήτη της Στοάς των Αθανάτων, Βαγγέλη Κυριαζή.

Επικοινωνία

Σοφοκλέους 19, 10551, Αθήνα

2103214362  

http://www.rebetadiko-stoaathanaton.gr