Σχολή χορού στον Άγιο Δημήτριο

  • Artistic Studio Oriental Expression

To Artistic Studio Oriental Expression είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID – UNESCO) και κατάφερε να αναγνωρισθεί από την αρχή κερδίζοντας το 1ο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ «The Nile Group Oriental Dance Competition» που έγινε στο Κάιρο τον Απρίλη του 2009. Επίσης, τον Απρίλιο του 2012 η ομάδα Bollywood του Στούντιο κέρδισε το 1ο βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού και τον Απρίλιο του 2013 ομάδα Oriental κέρδισε το Ασημένιο Μετάλλιο στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού.

Πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Artistic Studio Oriental Expression είναι η Άννα Δημητράτου, ηθοποιός, δασκάλα χορού, χορογράφος και pilates instructor.

Το Εργαστήρι έχει διοργανώσει πολλά Σεμινάρια με προσκεκλημένους διακεκριμένους δασκάλους θεάτρου, χορού, τραγουδιού κ.α. από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, όπως George Jacob, Sujata Taware – Kerikoppa, Elisa Rajaa, Michael King, Shoraya Shoheib, Collena Shakti, Ελίνα Κικιλή, Malek Nikos, Domenika Arnetzeder, Sara Toscano, Swati Wangnoo Tiwari, Lilo Baur, Marcello Magni, Ana Sanchez – Colberg, Osama Emam, Willow Chang, Tapa Sudana, Dilara, Sadie Marquardt, Κώστα Φιλίππογλου, Φώτη Νικολάου, Χρυσηίδα Λιατζιβίρη, Τάσο Καραχάλιο, Ερμή Μαλκότση, Ειρήνη Τζανετουλάκου και πολλούς άλλους.

Η παρουσία του Στούντιο και της επαγγελματικής ομάδας που έχει δημιουργήσει σε Oriental και Bollywood - με συντονίστρια την Άννα Δημητράτου - στα Μ.Μ.E., είναι σημαντική. Έχουμε κάνει παρουσιάσεις σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές όπως στις «Mega με Μία», «Ελένη», «Όμορφο Κοσμο2», «Στα Καλά Καθούμενα», «One Mark Show», «Dancing with the Stars 3», «Καλό Μεσημέρι» Crete Tv, "Χρώματα Ελλάδος" κ.α.

Έχουμε πραγματοποιήσει σειρά παραστάσεων και Φεστιβάλ (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Θέατρο Δόρα Στράτου, Music Theatre REX, Θέατρο Ορφέας, θέατρο Νέου Κόσμου, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης κ.α.).

Οι ομάδες χορού και θεάτρου του Στούντιο λαμβάνουν συχνά μέρος ως guest σε Παραστάσεις, εκδηλώσεις, καθώς και διαγωνισμούς που διοργανώνονται στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στις κινησιολογικές και εκφραστικές μας αναζητήσεις αλλά και στη φροντίδα μας για την εκγύμναση των μελών μας, έχουν ενταχθεί και εντάσσονται συνεχώς νέα εκφραστικά στυλ όπως: Oriental, Bollywood, Bollybelly, Tribal Fusion, Capoeira, Latin, Κλασσικός Ινδικός Χορός (Bharatanatyam), Μπαλέτο Ενηλίκων, Σύγχρονος Χορός, Modern ISTD, High Heels, Pilates, Yoga, Barre Astie, Stretch and Flex, Πολυνησιακοί Χοροί (Hula), Κρητικοί Χοροί, Physical Theatre κλπ. Συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε η μόνη Σχολή στην Ελλάδα όπου διδάσκεται οργανωμένα το Αυθεντικό Bollywood, το Bollybelly, και το Orientalates (η δική μας πρόταση με ασκήσεις pilates σε συνδυασμό με μοντέρνο και παραδοσιακό oriental), καθώς και το Tribal Fusion (Ethnik και American Style).

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η εύκολη πρόσβαση στο Στούντιο. Βρίσκεται στο ΜΕΤΡΟ Δάφνης (Αντιόπης 31 – Άγιος Δημήτριος) σε έναν μεγάλο, άνετο και φωτεινό χώρο που χρησιμοποιείται και σαν πολυχώρος για πρόβες θεάτρου και χορού, σεμινάρια μεγάλων καλλιτεχνών και πολλές άλλες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Διεθνή Διπλώματα χορού

Το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (CID – Unesco) δίνει στα μέλη του την δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνές Δίπλωμα Χορού. Το δίπλωμα αυτό ολοκληρώνεται σε τρία επίπεδα.

Oriental Expression Awards

Την Άνοιξη του 2016 εγκαινιάσαμε ένα νέο θεσμό, το “Oriental Expression Awards” που διοργανώνει Διεθνείς Διαγωνισμούς Χορού. Ήδη πραγματοποιήθηκε ο 1st Spring International Bellydance Competition τον Απρίλιο 2016 και ο 3rd International Bollywood Dance Competition τον Ιούλιο του 2016. Στους Διαγωνισμούς μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι Ερασιτέχνες και Επαγγελματίες χορευτές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Οι νικητές κερδίζουν διακρίσεις, βραβεία και δώρα από τους Χορηγούς μας.

H 1η ΑΚΑΔΗΜΙΑ BOLLYWOOD ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

“Let’s Bollywood Greece” Feel your body, Free your spirit, Get the energy!

Στις αρχές του 2013 ιδρύσαμε την 1st Bollywood Dance Academy Greece. (https://youtu.be/t3zPR3BXyqc)

Κύριος στόχος της Ακαδημίας είναι να διαδώσει και να επεκτείνει την Ινδική Κουλτούρα και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Bollywood στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν, η Ακαδημία συνεργάζεται με τους καλύτερους δασκάλους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η Ακαδημία απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το 2015 και 2016 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι διαπιστευμένοι Master Teachers του χορού Μπόλυγουντ στην Ελλάδα. Οι απονομές των διπλωμάτων έγιναν σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του «3ου και 4ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών». Τον Απρίλιο του 2013 διοργανώσαμε το 1st Bollywood Flash Mob στην Ελλάδα στην πλατεία Κεραμεικού, με ευκαιρία τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού. (http://youtu.be/s8U8SHnQ4mk)

ΦΕΣΤΙΒΑΛ BOLLYWOOD ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Από τον Ιούνιο του 2013 καθιερώσαμε έναν νέο θεσμό το «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» στην Ελλάδα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Φεστιβάλ με τη συμμετοχή 200 και πλέον χορευτών και performers από όλο τον κόσμο. (www.bollywoodfestival.gr)

Αυτήν την περίοδο προετοιμάζουμε το 8th “Βollywood and Multicultural Dance Festival” in Greece, που θα πραγματοποιηθεί 26-28 Ιουνίου 2020, στο Θέατρο «Δόρα Στράτου».

Το 1ο Ελληνικής Παραγωγής Bollywood Μιούζικαλ “India the Land of Love”

Παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και είναι καρπός της συνεργασίας της ιδρύτριας της Ακαδημίας Άννας Δημητράτου και του Ινδού χορευτή, χορογράφου και δάσκαλου George Jacob. Στο Μιούζικαλ συμμετείχαν πάνω από 50 χορευτές. Στους βασικούς ρόλους ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης (αφηγητής), ο γνωστός Ινδός χορογράφος και δάσκαλος George Jacob, η Άννα Δημητράτου, ο Γιώργος Τομπούλης και η Κλεονίκη Καραχάλιου. (https://youtu.be/_qeMshyvsDU)

Tα μαθήματά μας:

  • Ινδικοί χοροί (Bharatanatyam – κλασσικός, Bollywood Dance – μοντέρνος, Bollywood Fun)
  • Oriental (Classic Oriental, Modern Oriental, Tribal Fusion Bellydance)
  • Pilates
  • Yoga

Καινοτομίες μας :

  • Orientalates
  • Bollybelly


Επικοινωνία

Αντιόπης 31, Σταθμός Μετρό "Δάφνη" (έξοδος Αγ. Δημητρίου – Στριγγάρη), 17343, Άγιος Δημήτριος

2109735888   6992553320  

http://www.orientalexpression.gr/

ΙΑΝ - ΦΕΒ - ΜΑΡ - ΙΟΥΝ - ΙΟΥΛ - ΑΥΓ - ΣΕΠ - ΟΚΤ - ΝΟΕ - ΔΕΚ