Κάμπινγκ στην Φοινικούντα

  • Camping Loutsa

Κάμπινγκ

 

Περίπου το 1975 ένα κομμάτι γης που ο παππούς Παναγιώτης Τσώνης καλλιεργούσε σταφύλια οδήγησε στην ιδέα να δημιουργηθεί το κάμπινγκ Λούτσα.

 

Η ιδέα τέθηκε σε ενέργεια από τον Νικόλαο Τσώνη το 1980. Τότε, οι λίγοι ξένοι τουρίστες (κυρίως Γερμανοί, Αυστριακοί, Ιταλοί) που αναζητούσαν ανέγγιχτες και ανεξερεύνητες περιοχές θα έβαζαν τη σκηνή τους οπουδήποτε τους οδηγούσαν.

 

Και έτσι η ιδέα μεγάλωσε, ο φράχτης κατέβηκε και επέτρεψε στους τουρίστες να εισέλθουν και να αισθάνονται ασφαλείς σε ένα ιδιόκτητο κομμάτι γης. Αρχικά υπήρχαν μόνο τα βασικά: νερό από το πηγάδι, μερικά φρέσκα αυγά και μερικά λαχανικά από το μικρό αγρόκτημα.

 

Αργότερα εγκαταστάθηκαν εγκαταστάσεις υγιεινής και κουζίνα και ο αριθμός των τουριστών που έρχονται με αυτόν τον τρόπο αυξήθηκε ετησίως. Το 1980 το κάμπινγκ κλείνει και ανοίγει επισήμως ως "Camping Loutsa" το 1992 - τα κτίρια ήταν εκείνα που εξακολουθούν να στέκονται σήμερα και ο χώρος ήταν τώρα πλήρως αδειοδοτημένος, προσφέροντας κάθε εγκατάσταση μιας οργανωμένης επιχείρησης διακοπών.

 

Ο ιδιοκτήτης του "Camping Loutsa" είναι ο Νικόλαος Τσώνης - αυτός και η οικογένειά του καλωσορίζουν και φροντίζουν για κάθε επισκέπτη με τον ζεστό και φιλικό τρόπο.

Επικοινωνία