Φυτώριο στο Ηράκλειο

 • Φυτώρια Δήμα

Ένας κόσμος γεμάτος φυτά στο φυτώριο μας στο Ηράκλειο Κρήτης. Η επιχείρηση μας λειτουργεί πάνω από 25 χρόνια, από τον γεωπόνο μας και με την πείρα που διαθέτουμε είμαστε σε θέση να βρίσκουμε λύσεις για όλους τους πελάτες μας.

Κύρια δραστηριότητα μας η παραγωγή και η εμπορία καλλωπιστικών φυτών, καρποφόρων δέντρων αλλά και εργασιών πρασίνου. Οι πελάτες μας είναι γεωπόνοι, εργολάβοι ιδιωτικών και δημοσίων έργων πρασίνου. μεγάλα ξενοδοχεία και αρχιτέκτονες τοπίου.

Στο χώρο μας θα ανακαλύψετε όλων των ειδών τα φυτά σε διάφορα μεγέθη και σε μοναδικές τιμές. Σας περιμένουμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Το φυτώριο μας αναλαμβάνει: κατασκευή κήπου, συντήρηση κήπου, παραγωγή και εμπορία φυτών.

 • Συμβουλές για τον ανοιξιάτικό κήπο σας

  Ο χειμώνας μας αποχαιρετά και έρχεται η ώρα για την ανοιξιάτικη φροντίδα του κήπου μας. Τα μυστικά για ένα καταπράσινο τοπίο είναι πολλά και όχι δυσεύρετα. Το μόνο που χρειάζεται για να επανέλθει στον κήπο μας η φυσική του ομορφιά, είναι λίγη υποστήριξη και τα κατάλληλα προϊόντα. Τα πάντα ξεκινούν από ένα σωστό καθαρισμό. Απομακρύνουμε τα φύλλα, τα ξερά κλαδιά και όλα τα ζιζάνια από τη ρίζα, ώστε να μην αναπτυχθούν ξανά. Θα χρειαστούν εργαλεία κήπου, τα οποία θα προμηθευτείτε από το φυτώριο της περιοχής σας η θα τα διαθέτει ο κηπουρός που συνεργάζεστε.

  Σημαντικό βήμα είναι η τόνωση του εδάφους με κοπριά ή λίπασμα για ενίσχυση της υγρασίας του. Τα δέντρα και τα φυτά που επιβίωσαν, πρέπει να κλαδευτούν για να είναι έτοιμα για την ανθοφορία. Όταν ο κήπος μας είναι έτοιμος, και πάρει την εικόνα που θέλουμε, έχει έρθει η ώρα να φυτευτούν νέα φυτά. Για την άνοιξη οι γεωπόνοι προτείνουν λίλιουμ, τουλίπες, πανσέδες. Καλό είναι να προτιμάτε τα πολυετή φυτά με διάρκεια στο χρόνο για να μην κάνετε συχνά αντικατάσταση.

  Ο κήπος σας είναι έτοιμος, κατά τη διάρκεια της άνοιξης, θα χρειαστεί πότισμα 2 φορές την εβδομάδα, να προσθέτετε λίπασμα και να γίνεται κλάδεμα στους θάμνους. Προς το τέλος της άνοιξης θα αφαιρεθούν οι σάπιοι και οι παλιοί βολβοί. Για να φτιάξετε και να διατηρήσετε τον κήπο σας, θα σας χρειαστούν δέκα βασικά εργαλεία. Από το φυτώριο μας η από κατάστημα με είδη κήπου θα αγοράσετε, γάντια, φτυάρι, φτυαράκι, τσάπα, τσουγκράνα, εκτοξευτή νερού, ψαλίδι κλαδέματος, κλαδευτήρι, πριόνι κλαδέματος, σκούπα ατσάλινη για γκαζόν.

Επικοινωνία

 • Γιάννης

  Εξαιρετικό φυτώριο, πολύ καλή ποικιλία και άψογη εξυπηρέτηση.

Πέτρου Παρασύρη, 71500, Ηράκλειο

2810542437   6977316560  

2810542447

dimask@otenet.gr

https://www.fytoriadima.gr

 • Δευτέρα8.00 - 16.00

 • Τρίτη8.00 - 16.00

 • Τετάρτη8.00 - 16.00

 • Πέμπτη8.00 - 16.00

 • Παρασκευή8.00 - 16.00

 • Σάββατο8.00 - 16.00

 • Κυριακή