Κέντρο ειδικών θεραπειών στην Κασσάνδρεια

  • Τριανταφύλλου Όλγα

 Στο κέντρο λογοθεραπείας μας στην Κασσάνδρεια αναλαμβάνουμε με ιδιαίτερη ευθύνη όλα τα περιστατικά. Η Λογοθεραπεύτρια μας είναι απόφοιτος ΤΕΙ λογοθεραπείας Ηπείρου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος "Επιστήμες των διαταραχών επικοινωνίας" πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

 Το κέντρο μας παρέχει υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, συμβουλευτικής γονέων και ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους & ενήλικες.

 

Συνήθεις διαταραχές: αναπτυξιακές διαταραχές λόγου, τραυλισμός, επίκτητες διαταραχές λόγου(ως επακόλουθο από εγκεφαλικό επεισόδιο) νοητική στέρηση, καθυστέρηση ομιλίας, δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμός, φωνολογικές, αρθρωτικές διαταραχές, διαταραχές ροής της ομιλίας, βαρηκοΐα, κώφωση.

 

Πέρα από την βοήθεια που παρέχουμε απευθείας στο παιδί που χρειάζεται λογοθεραπεία, μπορούμε:

► να συμβουλέψουμε την οικογένεια και το περιβάλλον,

► να παραπέμψουμε στον σωστό γιατρό για περαιτέρω εξερεύνηση του προβλήματος,

► να συνομιλήσουμε με τον παιδίατρο ή τον θεράποντα ιατρό, καθώς και το σχολικό περιβάλλον, ώστε να φτιαχτεί από κοινού το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα θεραπείας.

 

Παράλληλα, Το «Κέντρο Ειδικών θεραπειών Τριανταφύλλου Όλγα» λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες απαιτήσεις του νέου σχολικού περιβάλλοντος, οργανώνει τμήματα προετοιμασίας μαθητών για την Α’ Δημοτικού. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές που τελειώνουν το νηπιαγωγείο και ετοιμάζονται να φοιτήσουν την Α’ Δημοτικού την επόμενη σχολική χρονιά.

 

Η ομάδα  αποτελείται από 6 – 8 παιδιά και στόχο έχει τη βελτίωση των γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και την προσομοίωση των κανόνων της Α΄ δημοτικού μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και παιχνίδια.

 

Πραγματοποιούμε υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε ενήλικες που έρχονται αντιμέτωποι με φοβίες, χαμηλή αυτοπεποίθηση, επίμονα σωματικά ενοχλήματα που δεν εξηγούνται από οργανική αιτία, δυσκολίες στη διαχείριση σχέσεων, έντονα αισθήματα κενότητας, θλίψης και μοναξιάς, πένθος και απώλεια, χρόνιες παθήσεις και δυσκολίες προσαρμογής. Ακόμη αναλαμβάνουμε ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία, διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, προβλήματα συμπεριφοράς και επιθετικότητα καθώς και αφηγηματική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. 

 

Συνεργαζόμαστε με εργοθεραπευτή, παιδοψυχίατρο, αναπτυξιολόγο και οπτομέτρη!

Λειτουργούμε καθημερινά από 12:00-21:00 και δεχόμαστε όλα τα ταμεία.

 

 

 

Υπεύθυνη κέντρου: Τριανταφύλλου Όλγα

Η Τριανταφύλλου Όλγα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Ηπείρου, με μεταπτυχιακές σπουδές στις «Επιστήμες των Διαταραχών Επικοινωνίας» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διαθέτει Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στις «Μαθησιακές Δυσκολίες–Δυσλεξία» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων–Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Από το 2010 συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων κατάρτισης και εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων, λαμβάνοντας τα αντίστοιχα πιστοποιητικά επάρκειας σε προγράμματα εναλλακτικής επικοινωνίας όπως PECS, MAKATON και μεθόδους παρέμβασης όπως TEACCH, Intensive Interaction, Palin PCI, Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (S.I). Εδώ και ένα χρόνο, συμμετέχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια της Ελλάδος και του εξωτερικού, με ερευνητικό αντικείμενο τις επικοινωνιακές δεξιότητες των παιδιών τυπικής ανάπτυξης σχολικής ηλικίας και των παιδιών που είναι στο Φάσμα του Αυτισμού. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την εκπαίδευση της στο πρόγραμμα Cygnet, που αφορά την υποστήριξη γονέων και αδελφών για την καλύτερη κατανόηση του Αυτιστικού Φάσματος.

 

Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά, παρέχοντας υπηρεσίες λογοθεραπείας και συμβουλευτικής γονέων καθώς και οργανώνοντας ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων και σχολικής ετοιμότητας, πιστεύοντας ότι μέσα από την ομάδα τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές προκλήσεις και θα ενισχύσουν φυσικά τις προσωπικές  τους επικοινωνιακές- κοινωνικές δεξιότητες.

 

Επικοινωνία