Κέντρο λογοθεραπείας μαθησιακής παρέμβασης στην Αθήνα - Γκύζη

  • Ψυχοδός

Κέντρο λογοθεραπείας μαθησιακής παρέμβασης

Υπηρεσίες από το κέντρο Ψυχοδός για υποστήριξη και αντιμετώπιση των πολύμορφων ειδικών δυσκολιών που εμφανίζονται στην προσχολική και σχολική ηλικία.

 

Παρέχονται:

 

  • Ψυχοθεραπεία ζεύγους
  • Ομαδική ψυχοθεραπεία
  • Ψυχιατρική παρακολούθηση
  • Συμβουλευτική οικογένειας εφήβων
  • Συμβουλευτική οικογένειας παίδων 

 

  • Δωρεάν Εργοθεραπευτική Αξιολόγηση

  • Δωρεάν Λογοθεραπευτική Αξιολόγηση

  • Η Λογοθεραπεία και οι καλοκαιρινές μας διακοπές!

    Οι διακοπές έφτασαν-το σχολείο τελείωσε- η εξάσκηση στο λόγο όμως συνεχίζεται.

    Οι διακοπές για τα παιδιά είναι απαραίτητες για να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους για τη χρονιά που έρχεται. Η ανάπαυλα όμως από τα μαθήματα του σχολείου δεν χρειάζεται να σημάνει και την παύση του προγράμματος της λογοθεραπείας, Είναι πολύ σημαντικό  το παιδί να συνεχίζει την εξάσκησή του και γιαυτό, καλό είναι  οι γονείς να ζητούν από τον λογοθεραπευτή ένα πρόγραμμα ασκήσεων για την εξάσκηση του παιδιού το καλοκαίρι.

    Αγαπητοι γονείς , οι διακοπές είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος για να δεθείτε με το παιδί σας και να το βοηθήσετε στην προσπάθειά του να βελτιώσει τις αδυναμίες του . Μπορείτε να κάνετε εξάσκηση μέσα από το παιχνίδι , να δώσετε ονόματα στα παιχνίδια που παίζετε, στα φαγητά που τρώτε, να ονοματίσετε τα χρώματα στα ρούχα που φοράτε.  Όταν ταξιδεύετε, μπορείτε να διαβάζετε μαζί με το παιδί δυνατά τα σήματα κυκλοφορίας, τους αριθμούς που βλέπετε στο δρόμο, τις πινακίδες στα καταστήματα και ό,τι άλλο του κάνει εντύπωση. Αν στο μέρος που παραθερίζετε μπορείτε να περπατάτε με το παιδί, ζητήστε του να σας δείξει και να ονοματίσει δένδρα, διάφορα αντικείμενα που βρίσκετε στο δρόμο σας, ζώα ή πουλιά, Κι αν κάποια δεν τα ξέρει ζητήστε του να τα επαναλαμβάνει μετά από σας σαν παιχνίδι!

    Μην ξεχνάτε επίσης ότι βασική ενασχόληση στην περίοδο των διακοπών θα πρέπει να είναι το διάβασμα. Διαλέξτε με το παιδί σας παραμύθια, περιοδικά, κόμικς και αφιερώστε όλοι μαζί λίγη ώρα το μεσημέρι να διαβάζετε και να διασκεδάζετε με τις περιπέτειες των αγαπημένων του ηρώων.

    Οι διακοπές είναι πολύτιμες για το παιδί και την οικογένεια! Ας μην αφήσουμε το χρόνο αυτό να πάει χαμένος. Να είστε σίγουροι πως ο χρόνος που θα περάσετε με το παιδί σας είναι το καλύτερο «θεραπευτικό πρόγραμμα» για το καλοκαίρι!!!

Επικοινωνία