Ωδείο στην Σαντορίνη

  • Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Θήρας

Ιδρυτής Παραρτήματος: Νίκος Παπαγεωργίου

Γενική και Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κωνσταντίνος Γρηγορίου

 

Το Εθνικό Ωδείο είναι ένα σύγχρονος μουσικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρόχρονη παράδοση. Στη λαμπρή πορεία του, των 90 και πλέον χρόνων, το ιστορικό αυτό ίδρυμα είχε πάντοτε άξιους συνεργάτες με πίστη στα ιδανικά της μουσικής τέχνης και στην παροχή μουσικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου. Μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής γαλούχησαν γενιές παιδιών, αναδεικνύοντας πολλούς νέους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν για τις υψηλές καλλιτεχνικές επιδόσεις τους σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, ακολουθώντας πάντοτε πιστά το εκπαιδευτικό όραμα του πατέρα της Νεοελληνικής Σχολής και ιδρυτή του, Μανώλη Καλομοίρη. 

 

Η φοίτηση στο Εθνικό Ωδείο, το μεγαλύτερο μουσικό εκπαιδευτικό οργανισμό της χώρας, εξασφαλίζει στους σπουδαστές το μέγιστο επίπεδο μουσικών σπουδών, καθώς οι διδάσκοντες καθηγητές έχουν επιλεγεί με τρόπο τέτοιο ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα, η φοίτηση των σπουδαστών ελέγχεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο σχολικό έτος, και οπωσδήποτε στις τελικές εξετάσεις του Ιουνίου, από την Γενική και Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Ωδείου, υπεύθυνους εξεταστές του Εθνικού Ωδείου Αθηνών αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού, πιστοποιώντας και διασφαλίζοντας τις σπουδές των μαθητών.

 

Το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Θήρας, με ιδρυτή τον Νίκο Παπαγεωργίου ξεκίνησε από το 2002 στη Σαντορίνη ελπίζοντας να προσφέρει και να συνεισφέρει δημιουργικά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. 

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα υπάρχουν τμήματα Κλασικού Πιάνου, Κιθάρας, Μονωδίας και Βιολιού καθώς και τμήματα Ακουστικής και Ηλεκτρική Κιθάρας, Ηλεκτρικού Μπάσου και Σύγχρονου Τραγουδιού.

 

Επίσης, τμήματα Υποχρεωτικών και Ανώτερων Θεωρητικών καθώς και τμήμα μουσικής Προπαιδείας για παιδιά προσχολικής ή πρώτης σχολικής ηλικίας. Η διδασκαλία σε αυτό το τμήμα βασίζεται σε σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ευαίσθητης αλλά και ιδιαίτερα δεκτικής αυτής ηλικίας.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ωδείου, θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή των μαθητών, Μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια Πιάνου, Κιθάρας και Βιολιού με διαπρεπείς σολίστες και έμπειρους παιδαγωγούς.

 

Για τους μαθητές που εγγράφονται σε ένα όργανο, όλα τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

Ιδρυτής Παραρτήματος: Νίκος Παπαγεωργίου

Καλλιτεχνική & Γενική Διεύθυνση: Κωνσταντίνος Γρηγορίου

 

Διδάσκουν:

Κλασική Κιθάρα

Κωνσταντίνος Γρηγορίου

 

Πιάνο

Γιώργος Ρούσος - Κωνσταντίνος Παπαθύμνιος

 

Βιολί

Γιώργος Σακελλαρίδης

 

Μονωδία - Σύγχρονο Τραγούδι

Σοφία Παπαδημητροπούλου

 

Ακουστική - Ηλεκτρική Κιθάρα & Ηλεκτρικό Μπάσο

Χριστόφορος Γαβαλάς

 

Μουσική Προπαιδεία

Στέλλα Καραμπεροπούλου

 

 

Γραμματεία:

Χριστίνα Κωνσταντινοπούλου







Επικοινωνία

Φηρά, 84700, Σαντορίνη

2286027120   6973205445  

2286027120

http://www.ethnikoodeio.com/

ΙΑΝ - ΦΕΒ - ΜΑΡ - ΙΟΥΝ - ΙΟΥΛ - ΑΥΓ - ΣΕΠ - ΟΚΤ - ΝΟΕ - ΔΕΚ